Bilsyn

8 links

Bilsyn - Skal din bil synes? I denne oversigt kan du finde et udvalg af synshaller i hele Danmark, som kan syne din bil. Vi anbefaler at du kigger lidt på de forskellige synshaller / synssteder herunder inden du beslutter hvilket synsfirma du skal vælge. Ring evt. til synshallen og spørg hvad det koster at få synet din bil hos dem.


Tilmeld dit link


Trafikstyrelsen indkalder helt automatisk din bil til det lovpligtige periodiske bilsyn. Hvis din bil er helt ny indkaldes den først efter 4 år. Er din bil ældre end 4 år indkaldes den til syn hvert 2 år.

Årsagen til at din bil skal gennemgå et syn hovedsageligt pga. trafiksikkerhed og miljømæssige årsager. Hvis din bil overholder begge forhold bliver den godkendt af synshallen og du kan igen køre i 2 år indtil næste syn.

Når du modtager en indkaldelse til syn kan du helt frit vælge hvilken synshal der skal nysyne din bil.

Hvis du har købt en brugt bil uden nummerplader skal bilen også til registreringssyn inden den kan få monteret nummerplader. 

Hvis ikke din bil kommer til syn indenfor den tidsfrist der står i indkaldelsen vil du modtage en bøde på 2000 kr. og hvis bøden ikke bliver betalt og bilen bliver synet overtager politiet sagen.

En synsrapport kan enten være godkendt, betinget godkendt eller ikke godkendt. Hvis den er godkendt skal du ikke fortage dig yderligere og kan igen køre lovligt i 2 år. Hvis din synsrapport er betinget godkendt, skal du med det samme fortage de rettelser der står i synsrapporten og det er ikke nødvendigt at møde til kontrol efter du har rettet fejlene på bilen. Hvis bilen ikke bliver godkendt til syn skal du hurtigt rettet de fejl der blev fundet under synet og inden for 1 måned skal den omsynes af synsmanden. Hvis der går mere end 1 måned skal bilen til et helt nyt syn hvor alt bliver gennemgået helt forfra.


Del denne kategori:


Tilbage