Håndbold

7 links

Håndbold og Håndboldydstyr - Velkommen til en verden fyldt med håndbold hjemmesider. Du kan læse om håndbold og du kan købe alt indefor håndbold sportsgrenen. 


Tilmeld dit link

Håndbold historie

Håndbold blev til dels opfundet af lærer og oberstløjtnant Holger Nielsen fra København. Han lavede i 1906 det første regelsæt for håndbold. Holger Nielsen var en stor mand indenfor sportsverdenen og blev især verdensberømt da han til OL i 1896 vandt sølv i sabelfægtning og bronze i pistolskydning. 

Men faktisk spillede og opfandt Rasmus Nicolaj Ernst håndbold i en alder af 24 år. På kommunalskolen i Nyborg begyndte han at spille med sine elver og kaldte spillet for håndbold. Så han er skaberen af håndbold hvor Holger Nielsen opfandt de officielle spilleregler. 

Den første officielle håndboldkamp i Danmark fandt faktisk sted i 1907 hvor Holger Nielsens hold spillede imod Rasmus Nicolaj Ernsts hold. Og det var her tydeligt at der endnu ikke var helt styr på spillereglerne på begge hold. Ordrup vandt kampen 21-0 over Helsingør.

Det først VM for herre håndbold blev afholdt i Berlin i 1938 hvor dame håndbold blev præsenteret ved OL i Montreal i 1976.


Del denne kategori:


Tilbage